Hiphop – Street Dance – Feminine Vibe


Hiphop är kursen för dig som gillar hiphop-, funk- och R&B-baserad musik. Du får prova flera olika stilar och jobba både med koreografier och improvisation. Det viktiga i Streetdance är känslan och attityden. Dansstilen Ragga föddes på Jamaica med influenser från den afrikanska dansen. Det är en konditionskrävande dans där man jobbar mycket med höfter och djupa positioner. På våra lektioner handlar det om att ha roligt och att våga släppa loss till medryckande musik.promo4

Feminine vibe är en dansstil där man lyfter fram kvinnliga kroppsuttryck och där attityd och dynamik är viktiga komponenter. Stilen är influerad av både hiphop och jazz men ger stort utrymme till egen tolkning. Stilen kan ses i musikvideos med artister som Lady Gaga, Pussycat Dolls, m.fl. Titta på Feminine Vibe här!

Ragga / Dancehall är kursen för dig vill dansa som motion och ha ett roligare sett att träna. 

Dansstilen ragga föddes på Jamaica med influenser från den afrikanska dansen. Det är en konditionskrävande dans där man jobbar mycket med höfter och djupa positioner. På våra lektioner handlar det om att ha roligt och att våga släppa loss till medryckande musik.

Om du vill dansa det hetaste just nu är Ragga något du ska prova, eller Dancehall som det heter på engelska. Dancehall är en typ av jamaicansk reggae som utövas till t.ex. Sean Pauls musik. Stilen karaktäriseras av en artist som sjunger eller rappar (så kallad toasting) över ett dansvänligt och ofta hårt beat, riddim, snabbare än i reggaemusik.