HipHop Kids – Hiphop


HipHop / Disco Kids vår kurs i Streetdance och Disco dance för barn. Här hämtar vi inspiration från musikvideos och anpassar till barns nivå. Vi arbetar med grundsteg i Streetdans och Disco och tränar på ett lekfullt sätt rytm, motorik, kondition, styrka, rumsuppfattning och balans.

Hiphop är kursen för dig som gillar hiphop-, funk- och R&B-baserad musik. Du får prova flera olika stilar och jobba både med koreografier och improvisation. Det viktiga i Streetdance är känslan och attityden. Dansstilen Ragga föddes på Jamaica med influenser från den afrikanska dansen. Det är en konditionskrävande dans där man jobbar mycket med höfter och djupa positioner. På våra lektioner handlar det om att ha roligt och att våga släppa loss till medryckande musik.promo4

Hiphopen växte fram i Bronx, New York, på 1970-talet och är en genre som hela tiden expanderar och hittar nya uttryck. Man dansar till hiphop- och RnBmusik och till stilen kännetecknas mycket koordination, gung och cool attityd.

Commercial HipHop är influerad av både hiphop och jazz men ger stort utrymme till egen tolkning. Stilen kan ses i musikvideos.